Народно позориште у Београду

Издвајамо
УЛАЗНИЦЕ ЗА ГОСТОВАЊЕ ГЛОБ ТЕАТРА У ПРОДАЈИ ОД 18. АПРИЛА

Улазнице за гостовање Глоб театра са Шекспировим "Хамлетом", које је планирано за 18. јун на Великој сцени, пуштене су у продају у петак 18. априла.

Издвајамо
НА СЦЕНИ „РАША ПЛАОВИЋ“ ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА ДРАМА „КОД ВЕЧИТЕ СЛАВИНЕ“

Представа "Код Вечите славине", по тексту Момчила Настасијевића, у адаптацији Слободана Обрадовића и режији Милана Нешковића, премијерно је изведена у среду 16. априла на Сцени "Раша Плаовић".

Издвајамо
ПУЧИНИЈЕВА "ТОСКА" ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

Опера Ђакома Пучинија "Тоска", у режији госта из Скопља Дејана Прошева, под диригентском управом Ане Зоране Брајовић, премијерно је изведена у среду 2. априла на Великој сцени.

Пратите нас:

Наредни догађај

26.4.2014.

СОЛУНЦИ ГОВОРЕ / БЕОГРАДСКА ПРЕМИЈЕРА СТУДЕНТСКЕ ПРЕДСТАВЕ, драма Антонија Ђурића, представа студената Академије умјетности из Бања Луке и Академије уметности из Београда, Сцена „Раша Плаовић“
Наредно гостовање

23.4.2014.

МАЛИ БРАЧНИ ЗЛOЧИНИ – Театар „Култ“
Представе у припреми

КЊИГА ДРУГА

ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ ЗА НУШИЋЕВУ „КЊИГУ ДРУГУ“, ПРЕМИЈЕРА У ОКТОБРУ

Драмски ансамбл Народног позоришта у Београду одржао је у понедељак 14. априла прву читаћу пробу за представу “Књига друга” Бранислава Нушића, у режији Анђелке Николић.

Представе у припреми

НАРОДНИ ПОСЛАНИК

OДРЖАНА ПРВА ЧИТАЋА ПРОБА ЗА ПРЕДСТАВУ "НАРОДНИ ПОСЛАНИК", ПРЕМИЈЕРА КРАЈЕМ МАЈА

Прва читаћа проба за представу "Народни посланик", по тексту Бранислава Нушића, у режији Саше Габрића, одржана је у понедељак 17. марта.

Представе у припреми

МАЈКА ХРАБРОСТ

ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ ЗА ПРЕДСТАВУ "МАЈКА ХРАБРОСТ", ПРЕМИЈЕРА У МАЈУ

Прва читаћа проба за представу "Мајка Храброст", по драми Бертолта Брехта (1898-1956), у режији Ане Томовић, одржана је у понедељак 10. фебруара, на дан рођења тог признатог немачког драмског писца, песника, приповедача и теоретичара.