Народно позориште у Београду

Издвајамо
ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ "НУШИЋ КАО УПРАВНИК НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА" 3.11. У МУЗЕЈУ НП

Поводом обележавања 150. рођендана нашег великог комедиографа, у понедељак 3. новембра (18,30), у Музеју Народног позоришта биће отворена изложба „Бранислав Нушић – управник Народног позоришта у Београду (1900–1902)“ аутора Мирјане Одавић, кустоса-саветника Музеја позоришне уметности Србије(МПУС) и театролога Јелице Стевановић.

Издвајамо
НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ" ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА НУШИЋЕВА ДРАМА "КЊИГА ДРУГА"

Представа “Књига друга”, по тексту Бранислава Нушића, у режији Анђелке Николић, премијерно је изведена 20. октобра на Сцени "Раша Плаовић", тачно на 150 -ту годишњицу рођења тог славног српског комедиографа.

Издвајамо
РЕВИЈА ПРЕДСТАВА "НУШИЋУ У ЧАСТ" ОД 5. ОКТОБРА ДО 3. НОВЕМБРА

У знак сећања на чувеног српског књижевника, комедиографа, новинара и дипломату Бранислава Нушића, а поводом 150 година од његовог рођења (20. октобар 1864., / 8. октобар по јулијанском календару), у Народном позоришту у Београду биће одржана ревија представа „Нушићу у част".

Издвајамо
БАЛЕТ "АЛЕКСАНДАР" НА ТУРНЕЈИ У МЕКСИКУ

Балет "Александар", инспирисан слојевитом историјском личношћу, војсковођом, полубогом, љубавником, освајачем света – Александром Македонским, у кореографији Роналда Савковића, гостоваће од 19. октобра до 1. новембра у Мексику, а у оквиру те турнеје 22. и 23. 10. биће изведен и на престижном Интернационалном фестивалу "Сервантино" који се одржава у историјском граду Гуанахуато. 

Пратите нас:

Наредни догађај

1.11.2014.

ДОКТОР НУШИЋ, по комедији Бранислава Нушића „ДР", гостују Народно позориште Сомбор и Крушевачко позориште, Велика сцена
Наредно гостовање

2.11.2014.

МАЛИ БРАЧНИ ЗЛОЧИНИ, Раброво
Наредно гостовање

2.11.2014.

ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН, Темишвар, Румунија
Представе у припреми

ПУТ У ДАМАСК

ОДРЖАНА ПРВА ЧИТАЋА ПРОБА ЗА ПРЕДСТАВУ "ПУТ У ДАМАСК", ПРЕМИЈЕРА У ДРУГОЈ ПОЛОВИНИ НОВЕМБРА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

Прва читаћа проба за драму Аугуста Стриндберга "Пут у Дамаск", у режији и адаптацији Никите Миливојевића, одржана је у среду 11. јуна у пробној сали Народног позоришта у Београду.