Народно позориште у Београду

Издвајамо
ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ "КЊИГА ДРУГА" 20. ОКТОБРА НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ"

Представа “Књига друга”, по тексту Бранислава Нушића, у режији Анђелке Николић, биће премијерно изведена 20. октобра на Сцени "Раша Плаовић", на 150 -ту годишњицу од рођења тог славног српског комедиографа.

Издвајамо
РЕВИЈА ПРЕДСТАВА "НУШИЋУ У ЧАСТ" ОД 5. ОКТОБРА ДО 3. НОВЕМБРА

У знак сећања на чувеног српског књижевника, комедиографа, новинара и дипломату Бранислава Нушића, а поводом 150 година од његовог рођења (20. октобар 1864., / 8. октобар по јулијанском календару), у Народном позоришту у Београду биће одржана ревија представа „Нушићу у част".

Издвајамо
БАЛЕТ "АЛЕКСАНДАР" 22. И 23. 10. УЧЕСТВУЈЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНОМ ФЕСТИВАЛУ "СЕРВАНТИНО" У МЕКСИКУ

Балет "Александар", инспирисан слојевитом историјском личношћу, војсковођом, полубогом, љубавником, освајачем света – Александром Македонским, у кореографији Роналда Савковића, гостоваће од 19. октобра до 1. новембра у Мексику, а у оквиру те турнеје 23. и 24. 10. биће изведен и на престижном Интернационалном фестивалу "Сервантино" који се одржава у историјском граду Гуанахуато. 

Пратите нас:

Наредни догађај

20.10.2014.

КЊИГА ДРУГА / ПРЕМИЈЕРА, драма Бранислава Нушића, Сцена „Раша Плаовић
Наредно гостовање

27.10.2014.

БИЗАРНО, Дани Зорана Радмиловића, Зајечар
Представе у припреми

ПУТ У ДАМАСК

ОДРЖАНА ПРВА ЧИТАЋА ПРОБА ЗА ПРЕДСТАВУ "ПУТ У ДАМАСК", ПРЕМИЈЕРА У ДРУГОЈ ПОЛОВИНИ НОВЕМБРА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

Прва читаћа проба за драму Аугуста Стриндберга "Пут у Дамаск", у режији и адаптацији Никите Миливојевића, одржана је у среду 11. јуна у пробној сали Народног позоришта у Београду.