Vesti

BEOGRADSKA PREMIJERA "KABAREA NUŠIĆ" POZORIŠTA TIMOČKE KRAJINE "ZORAN RADMILOVIĆ", 22. OKTOBRA NA SCENI "RAŠA PLAOVIĆ"

20 oktobar 2014

Beogradska premijera predstave "Kabare Nušić", u izvođenju ansambla Pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović", biće održana u sredu 22. oktobra (20,30) na Sceni "Raša Plaović", u okviru revije "Nušiću u čast".
„Kabare Nušić“ predstavlja kolaž najpoznatijih komada Branislava Nušića – "Gospođa ministarka", "Sumnjivo lice", "Narodni poslanik", "Put oko sveta", "Pokojnik", "Ožalošćena porodica", "DR", kao i delo "Autobiografija" u adapitaciji Dimitrija Kokanova i Jovane Tomić.
Prema rečima Tomićeve, koja je i reditelj predstave premijerno izvedene 27. maja ove godine, tematska celina koja ujedinjuje i povezuje scene ovih komada je tretman odnosa Srbije i inostranstva, odnosno, potrebe građana Srbije da emigriraju van granica države, kao i odnos prema strancima u Srbiji.
- Komad daje uspon i pad prosečne porodice koja se otisnula u političke vode, a komedija je samo formalno određenje ove predstave jer su scene oblikovane u vidu skeča - dodala je ona.
U podeli su Vujadin Milošević, Dara Rančić, Jelena Rajić, Marina Lazarević, Miloš Đuričić, Vladimir Milošević, Marko Pavlović i Predrag Grbić.
Scenografiju je uradio Mirko Stokić, kostime Marina Pavlović, scenski pokret Bojana Mišić, a muziku je komponovala Irena Popović.
U okviru revije predstava „Nušiću u čast", koja se održava u Narodnom pozorištu u Beogradu od 5. oktobra do 3. novembra, biće odigrano više predstava, nastalih po njegovim delima, sa repertoara Nacionalnog teatra i pozorišta iz Zrenjanina, Šapca, Novog Sada, Sombora, Kruševca, Zaječara i Subotice.
M.B.