Vesti

NARODNO POZORIŠTE POTPISALO GODIŠNjI UGOVOR O FINANSIRANjU SA MINISTARSTVOM KULTURE I INFORMISANjA

21 april 2015

Ministar kulture i informisanja g. Ivan Tasovac i v.d. upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić, potpisali su juče godišnji ugovor o finansiranju, posle više meseci iščekivanja i nepotrebnog odugovlačenja ove uobičajene procedure, što je za posledicu imalo nekoliko odloženih predstava sa ovomesečnog repertoara nacionalnog Baleta.
Osim što će ovim činom, makar i sa zakašnjenjem od nekoliko meseci, biti omogućeno projektovano finansiranje premijernih projekata u sva tri sektora Narodnog pozorišta, biće olakšana i isplata nadoknada honorarnim saradnicima, pogotovo zato što je deo sredstava istim ugovorom vraćen na redovne troškove, te treba očekivati da do kraja godine više neće biti izmena repertoara po ovome osnovu.
Na ovaj način isključivo naporima Uprave i zaposlenih prevaziđena je situacija kojom je pokušano da se izazove destabilizacija jedne po svim parametrima izuzetno uspešne sezone Narodnog pozorišta.
Uz ovo, Narodno pozorište posebno ističe afirmativnu ulogu medija čije je angažovano i uporno izveštavanje ubrzalo razrešavanje ove nepotrebne situacije u pozitivnom pravcu.
Narodno pozorište se još jednom zahvaljuje  svojim saradnicima na strpljenju i poverenju uz uveravanje da su doskorašnji problemi iza nas a vernoj i dragoj publici na razumevanju i podršci uz obećanje da će i nadalje redovno uživati u vrhunskim predstavama sva tri nacionalna ansambla.