Vesti

POVODOM SVETSKOG DANA DETETA, NA VELIKOJ SCENI ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT

1 jun 2015

Povodom Svetskog dana deteta, u ponedeljak 1. juna na Velikoj sceni, održan je humanitarni koncert "Muzika je... nada, ljubav, snaga", u organizaciji Narodnog pozorišta (NP) u Beogradu i Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR).
Pod dirigentskim upravama Vesne Šouc i Ane Zorane Brajović, i u režiji Ivane Dragutinović Maričić, nastupili su prvaci i solisti Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jadranka Jovanović, Sofija Pižurica, Aleksandra Angelov, Miodrag D. Jovanović, Dejan Maksimović, Vladimir Andrić, Dragoljub Bajić, Darko Đorđević, Dragutin Matić, Nevena Matić i Mihailo Šljivić.
U programu su učestvovali i dramski umetnik Branislav Tomašević, Orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu, članovi Dečijeg hora „Horislavci“ i statisti NP.
U veseloj, razdraganoj, a na trenutke, čak, i karnevalskoj atmosferi, izvedeni su, u aranžmanu Draška Jankovića, neki od najvećih hitova dečije muzike kao što su „Braću ne donose rode”, “Najlepša mama na svetu”, “Ivin voz”, “Zakleo se bumbar”, “Vuče, vuče bubo lenja”, “Razbole se lisica”, “Miš je dobio grip”… i na bis „Kad si srećan“.
Publika u prepunoj sali, među kojom su bila i brojna deca preškolskog uzrasta, ali i ona nešto starija, pozdravljala je umetnike posle svake numere burnim aplauzom, a na kraju koncerta, nagradila ih je višeminutnim stajaćim ovacijama.
Scenografiju je uradila Nevenka Vidak, kostime je kreirala Sara Bradić, a za video priloge bili su zaduženi Dejan Ostojić i Aleksandar Savić.  
Kompletan prihod od prodatih ulaznica biće namenjen izgradnji novog dečjeg Hemato-onkološkog odeljenja Klinike za dečje interne bolesti u Nišu.
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE