Vesti

U TRŽNOM CENTRU "UŠĆE" IZVEDEN PERFORMANS POVODOM POVRATKA ŠTRAUSOVOG "SLEPOG MIŠA" NA OPERSKI REPERTOAR

27 mart 2015

Povodom povratka Štrausovog "Slepog miša" na operski repertoar Velike scene, u Poslovnom centru "Ušće", u petak 27. marta, izveden je performans (flash mob) kojim je, za 1. april, najavljeno prvo izvođenje te operete u tri čina, posle pauze od skoro dve godine.
Tom prilikom, kostimirani solisti Ivana Petrović Gašić (Rozalinda), Ivanka Raković Krstonošić (Adela), Aleksandra Angelov (Orlovski) i Aleksandar Dojković (Ajzenštajn), uz podršku glumca Andreje Maričića (Froš), članova Hora, polaznika Operskog studija "Borislav Popović" i nekolicine statista, priredili su kratak i veoma efektan program koji je specijalno za ovu priliku režirala Ivana Dragutinović Maričić.
Performans je izveden uz klavirsku pratnju Nade Matijević i pod dirigentskom upravom Stefana Zekića.
Brojni prolaznici, prvo su bili iznenađeni ovim nesvakidašnjim prizorom, a potom, s obzirom na to da su veoma brzo shvatili o čemu je reč, nisu skrivali oduševljenje onim što su im priredili umetnici iz Narodnog pozorišta.
Na kraju programa, uz osmeh na licu i buran aplauz, pozdravili su sve učesnike kojima se, u jednom trenutku, pridružila i v.d. direktora Opere Ana Zorana Brajović.
U okviru ove marketinške akcije, deljeni su flajeri i drugi propagandni materijali kojima se najavljuje povratak te popularne operete, koja je poslednji put bila na repertoaru 1. juna 2013.godine.
Pod dirigentskom upravom Zorice Mitev Vojnović, u četvrtak 1. aprila nastupiće Ivana Petrović Gašić (Rozalinda), Ivanka Raković Krstonošić (Adela), Aleksandra Angelov (Orlovski), Aleksandar Dojković (Ajzenštajn), Ljubomir Popović (Alfred), Ljubodrag Begović (Falke),  Darko Đorđević (Blind), Miroslav Markovski (Frank), Milica Stojčev (Ida) i Andreja Maričić (Froš).
Predstava je premijerno izvedena 22. juna 2005. godine u režiji gosta iz Bugarske Plamena Kartalova.
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE

Video prilog možete pogledati OVDE